Sivut

perjantai 16. joulukuuta 2011

Joulu on taas!

Joulu on taas, joulu on taas, oi kuinka meil' on hauskaa!

Leivoin tänään siskoni kanssa pipareita näin joulun tulon kunniaksi (ja vähän senkin takia, että olen huomenna menossa kavereideni synttäreille ja aattelin viedä sinne jokusen piparin :D). Lopulta keksin leipoa myös joulutorttuja, joten aikaan saannokseni tänään: 91 piparia (yhteistyössä siis siskoni kanssa) ja 30 joulutorttua! :)

91 piparkakkua..

pipariukoista mahtavin :)

kukat on mun lemppareita!


torttutaikina + luumuhillo = <3

torstai 15. joulukuuta 2011

Pusuja!

Heibuuu!

Namnam, leivoin tässä yhtenä päivänä Pusuja! Siis niitä, mitä tapaamme löytää punakeltaisen foliopaperin sisältä, jotka ovat hieman hankalasti syötäviä suklaakarkkeja, joissa on esimerkiksi mansikkavaahtoa sisällä!

Sain kummitädiltäni muistaakseni nimpparilahjaksi Miia Leppälän Kaarnasydän ja Sammalkranssi -kirjan, jossa on ihania ohjeita leipomiseen, paketointiin, askarteluun, koristeluun ja vaikka mihin :) Sieltä sitten nappasin näille ohjeen ja ajattelinkin sen jakaa teille nyt :)





Pusut (15 kappaletta)
3 munanvalkuaista
1,5 dl mansikkatomusokeria
0,5 dl sokeria
n. 15 pyöreää keksiä (halkaisija n. 5cm)
150-200g suklaata
1 tl ruokaöljyä

Vaahdota valkuaiset ja sokerit vaahdoksi (marenkivaahto), niin että sokeria lisätään hiljalleen samalla sekoittaen. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun voit kääntää kipon ympäri, eikä vaahto tipu sieltä!

Pursota vaahtoa keksien päälle niin paljon kuin haluat ja paista uunissa 150 asteessa 6-8 minuuttia.

Sulata suklaata vesihauteessa (tai mikrossa) lyhyissä erissä (varo, ettei se pala) ja lisää öljy.

Anna suklaan jäähtyä hetki ja valuta suklaata uunista tulleiden pusujen päälle. Voit myös kastaa pusun suklaaseokseen, mutta sitä EN TODELLAKAAN SUOSITTELE, koska todennäköisesti pususi lönähtää kippoon.. :D

maanantai 12. joulukuuta 2011

Autoilua!

 Heippa! :))

Kesääni liittyvät nämäkin skräppäilyt, sillä kesän aikana aloin haluta valtavasti omaa autoa, vaikka saankin kortin vasta vuoden päästä.. Lisäksi olen aina tykännyt kaikista vanhojen tavaroiden museoista ja vanhoista autoista, joten päädyin iskän kanssa Uudenkaupungin Automuseoon ja Karstulan Wanhat Wehkeet -museoon :)



Karstulan museossa olin käynyt aiemminkin, koska siellä on järjestetty jo ainakin neljänä kesänä kesäteatteri-esityksiä Karstulan kesäteatterissa, joissa on esiintynyt Salkkareista tuttuja näyttelijöitä, joiden vuoksi olen näytöksiä mennytkin katsomaan :) Voin kyllä lämpimästi suositella kaikille :) 
Niin, museossa oli tosiaan vanhoja esineitä, autoja, mopoja, pyöriä, maatalousvempeleitä ja vaikka mitä muuta. Museosta löytää kyllä joka kerta jotain uutta, mitä ei viime kerralla sielä huomannut olevan :) Erityisesti nuo ihanat nukenkärryt ja vanha puhelinluettelo olivat ihanat! :)


Koska vaunumme oli siellä Uudenkaupungin leirintäalueella, niin sieltä oli lyhyt matka Automuseoon :) Käytiin sielä iskän kanssa ja siellä oli kyllä jos jonkinmoista menopeliä :) Erityisen paljon sielä oli Saabeja (johtunee siitä, että Saabin tehdas oli siinä vieressä), joita ihmiset olivat tulleet ihan ulkomailta asti katsomaan :)
Myöskin yläreunassa näkyvät pienet autot olivat hauskoja, koska niitä oli tehty niin tulitikuista, huovusutvillasta kuin muovistakin :)

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Kesälomalta

Noniin, vuorossa olisi skräppäilyjä kesälomasta! :) Kesälomastani viikon siis vietin Lounais-Suomessa. Asuntovaunumme nökötti Uudenkaupungin leirintäalueella, mutta teimme päiväretkiä Naantaliin, Turkuun, Raumalle ja Turun saaristoon :)


Naantali = toinen kotini!
Aina kun olin pieni, pakkasimme asuntovaunumme ja suunnistimme aurinkoiseen Naantaliin! Vierailtiin Muumimaailmassa, kavereilla, vanhassa kaupungissa, Ukko-Pekka -laivalla ja vaikka missä muualla. Sitten leirintäalue myytiin, eikä kukaan meistä oikein enää tykännyt siitä, että siellä oli aina kauheen sotkuista, joten lopetettiin sielä käyminen. Nyt kun mentiin Uuteenkaupunkiin, niin meidän toive oli, että mennään käymään Naantalissa ja niinhän me mentiinkin. Ja pääsimme niille kallioille kuvaamaan, jonne pienillä lapsilla ei koskaan ollut asiaa ;)


Äitini on kai aina halunnut käydä Raumalla ja nyt oltiin jo todella lähellä kaupunkia, joten hyppäsimme autoon ja ajoimme sinne :) Raumallakin oli aivan ihana vanha kaupunki ja monia pikku putiikkeja ja kirkkoja ainakin kolme! :o Käytiin tutustumassakin yhteen niistä :) Kaikkinensa päivä oli todella aurinkoinen ja Raumasta jäi miellyttävä kuva :) Sehän saattaisi olla yksi kaupunki, jonne voisin muuttaa, jos opiskelupaikka sieltä irtoaisi myöhemmin :)



Ja tässä Uusikaupunki, joka olemassa olollaan mahdollisti meidän kesälomamme! :) Siellä oli suuret venesatamat, paljon kauppoja ja ihania kallioita, joilla oli mukava kiipeillä :) Myös jonkinlainen vanha museo (keskellä kuvaa) siellä oli, mutta ymmrätääkseni sieltä saattoi ostaa myös vanhoja tavaroita :) Leirintäaluekin Uudessakaupungissa oli todella kaunis ja rauhallinen :)

perjantai 9. joulukuuta 2011

Tonttuillaan!

Nyt olen päässyt joulutunnelmiin! Tässä tulee tonttu-amigurumini! :) Hahmo oikeastaan on samanlainen kuin ensimmäisessäkin amigurumissani "retrovauvassa", mutta suunnittelin itse sitten tuon tonttulakin :) 


keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Kilppari!

Moikka taasen! :)

Nyt tässä olisi tämä toinenkin amigurumini, kilpikonna! Se valmistui hyvin linnanjuhlia katsellessa (katoitteko te? :)). Kiitos mummulleni, joka lahjoitti minulle tuon vaaleanvirheän langan, koska ilman sitä kilpparista olisi tullut varmaan oliivi..




Oisiko ehdotuksia seuraaviin amigurumeihin/skräppäyksiin/muuta? :)

tiistai 6. joulukuuta 2011


 Moikkamoi! :)

Siitä onkin vierähätnyt aikaa, kun oon viimeksi kirjoitellut :) Nyt yritän tsempata blogini kanssa, jos jostain löytyisi lisää lukijoitakin :)

Tänään sain valmiiksi ensimmäisen amigurumini! Se on tuollainen "retrovauva" niinkuin kirjassa sanottiin. Se oli suhteellisen helppo tehdä ja mielestäni se onnistuikin aikasmoisen hyvin ensikertalaiselta :) Novitan lankoja käytin lähes koko ajan, ainoastaan silmät tein jollain ompelutyö-langalla, joka oli säästynyt lapsuuden kulta-ajoilta :)

Annoin tämän hahmon siskolleni, joka myös nappasi nämä kuvat :) Kiitos Elli! :)