Sivut

maanantai 21. toukokuuta 2012

Herkullinen porkkanakakku kera koristeiden

Ihana aurinkoinen sää toi mieleen tämän porkkanakakun!

Elikkäs viime Halloweeninä tehtiin siskoni Ellin kanssa tällainen kakku meille ja meidän kahdelle kaverille! Kakkupohja on tavallinen porkkanakakku (ohje tuolla myöhemmin), jonka päällä on siihen kuuluvaa kuorrutetta ja sitten tuo Ellin taiteilema kurpitsa päällä, joka on mangon ja suklaan sinfonia.

Porkkanakakku        uunissa:   175°C     50min
Pohja:
4          kananmunaa
2dl       ruokaöljyä
300g     porkkana raastetta
4dl       vehnäjauhoja
4dl       sokeria
1tl        soodaa
1tl        kanelia
¾ tl      suolaa
1tl        leivinjauhetta
Täyte:
100g tuorrejuustoa
2dl tomusokeria
1tl vaniliinisokeria   

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Ota noin 300g porkkanoita ja raasta ne. Riko kananmunat, kaada öljy ja porkkanaraaste kulhoon. Sekoita.

2. Laita sekaan vehnäjauho, sokeri ja sooda. Lisää kaneli, suola ja leivinjauhe. Sekoita.

3. Ota kakkuvuoka ja voitele se. Laita myös korppujauhoja vuokaan. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin. Anna sen olla siellä noin 50 min.
                      

KUORRUTE

1. Ota kulho johon laitat tuorejuuston, tomusokerin ja vanilliinisokerin.
 
5. Ota kakku pois uunista ja anna sen jäähtyä. Kaada päälle kuorrute ja päälle voi ripotella nomparellejä tai muuta sellaista.

Ja tästä tulee todella herkullista, suosittelen kokeilemaan! Sopii hyvin tähän kevääseen ja alku kesäänkin raikkaiden väriensä ja makunsa puolesta. Keskellehän voit tehdä kurpitsan sijaan vaikkapa auringon tai auringonkukkasen! :)

Iloisia herkutteluhetkiä! 

-Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)