Sivut

torstai 15. joulukuuta 2011

Pusuja!

Heibuuu!

Namnam, leivoin tässä yhtenä päivänä Pusuja! Siis niitä, mitä tapaamme löytää punakeltaisen foliopaperin sisältä, jotka ovat hieman hankalasti syötäviä suklaakarkkeja, joissa on esimerkiksi mansikkavaahtoa sisällä!

Sain kummitädiltäni muistaakseni nimpparilahjaksi Miia Leppälän Kaarnasydän ja Sammalkranssi -kirjan, jossa on ihania ohjeita leipomiseen, paketointiin, askarteluun, koristeluun ja vaikka mihin :) Sieltä sitten nappasin näille ohjeen ja ajattelinkin sen jakaa teille nyt :)





Pusut (15 kappaletta)
3 munanvalkuaista
1,5 dl mansikkatomusokeria
0,5 dl sokeria
n. 15 pyöreää keksiä (halkaisija n. 5cm)
150-200g suklaata
1 tl ruokaöljyä

Vaahdota valkuaiset ja sokerit vaahdoksi (marenkivaahto), niin että sokeria lisätään hiljalleen samalla sekoittaen. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun voit kääntää kipon ympäri, eikä vaahto tipu sieltä!

Pursota vaahtoa keksien päälle niin paljon kuin haluat ja paista uunissa 150 asteessa 6-8 minuuttia.

Sulata suklaata vesihauteessa (tai mikrossa) lyhyissä erissä (varo, ettei se pala) ja lisää öljy.

Anna suklaan jäähtyä hetki ja valuta suklaata uunista tulleiden pusujen päälle. Voit myös kastaa pusun suklaaseokseen, mutta sitä EN TODELLAKAAN SUOSITTELE, koska todennäköisesti pususi lönähtää kippoon.. :D

2 kommenttia:

  1. Oiiiiii namskis, taidanpa lähteä teille herkuttelemaan... :)
    Ihanan herkullisen näköisiä ja kiva kun kirjasta on ollut hyötyä!

    VastaaPoista
  2. Täytyy varmaan tehdä noita tuleville nimppareille tai kun muuten tuutte käymään! :D Ne vaan kyllä sitten sotkee kiitettävästi ;)

    Kyllä, siitä on todellakin ollut hyötyä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)